Stränder Bali 

Var hittar man Bali stränder?

Var hittar man Bali's bästa stränder?

Om du någonsin har drömt om att ligga på vita sandstränder i ett tropiskt paradis, med blått vatten som sträcker ut sig framför dig i flera kilometer, så har du drömt om Bali. Det finns bokstavligt talat för många stränder på Bali för att man ska kunna nämna dem alla. Hela ön är kantad av fantastiska vita sandstränder, varav de flesta är tillräckligt mjuka för att man ska kunna gå barfota eller till och med ligga ner. Följande är bara några av höjdpunkterna bland de många fantastiska stränderna på Bali.

Kuta Beach

Denna strand ligger på södra Bali och tillhör den livliga staden Kuta, och här finns gott om shopping, nattliv och restauranger. Även om stranden är instängd på en sida av stadens flygplats så tar inte det bort något av skönheten eller populariteten från Kuta Beach, som är känd för sina spektakulära dagliga solnedgångar.

Lovina

Detta strandområde på norra Bali är känt för sina ovanliga svarta sandstränder, speciellt nära Kalibukuk. Lovina omfattar åtminstone sju traditionella små byar, och stränderna här är smala och tysta och därför säkra för simning. De här stränderna är perfekta för mer avslappnade vattenaktiviteter, som snorkling och dykning, men det surfas mindre här än vid stränderna i söder.

Candi Dasa

Om du letar efter en tyst strandstad så är det östra området på Bali fyllt av trevliga vattennära byar. Staden ligger längs en idyllisk lagun perfekt för simning eller andra lugna vattenaktiviteter. Amed som ligger i närheten ligger vid en halvö och erbjuder riktigt fina surfingmöjligheter. Detta är inte en del av Bali där man hittar lyxiga resorter, men det är perfekt för alla som vill ha lugn och ro.

Öar

Det finns ett antal öar utanför Balis kust som erbjuder fantastiska, nästan orörda stränder, tillsammans med underbar djungelvandring och miljövänliga boendealternativ. De sydöstra öarna som Lembongan är bra för dykning och snorkling. Penida är en vild och otämjd ö, och Ceningan, den minsta av dem, har gott om platser för dykning och snorkling.