Bali shoppingHär hittar du en shoppingguide Bali

Att äta på Bali kan vara ett riktigt nöje om du är äventyrlig nog att smaka på de lokala balinesiska och indonesiska rätterna, som inte skiljer sig särskilt mycket från maten i Indien och Malaysia, som har fokus på heta såser, risrätter och grytlika kötträtter. En av de främsta middagsinstitutionerna här på Bali är den ambulerande matkorgen, lokalt känd som kaki lima. Dessa vanligtvis färgglada korgarna serverar ett antal varianter av traditionell “snabbmat”, såsom köttbullssoppor och nudelrätter, och hittas oftast längs vägarna eller nära stranden. En annan middagstradition på Bali är satay, eller kött tillagat på spett, som du kan smaka på nästan vilket litet vägcafé eller lokal restaurang som helst.

För att testa en modern variant av traditionell indonesisk matlagning i en mer lyxig atmosfär kan du bege dig till Mayang Sari (Laguna Resort & Spa; Nusa Dua; +62 361 771 327). Mayan Sari serverar inte den typiska välsmakande hotellmaten, här serveras typiska rätter för ett indonesiskt hushåll, men med några få moderna tillägg, i eleganta omgivningar med överblick över en lagun.

Bali har heller ingen brist på nattliv, med massor av barer och caféer som riktar sig till de yngre. För att hitta mer aktiva nattlivsscener på Bali måste du bege dig till öns större städer och byar. Kutaområdet är kanske det bästa stället att hitta något att göra på kvällarna, med erbjudanden som sträcker sig från den natursköna flervåningsklubben Sky Garden (Jalan Legian 61, Kuta; +62 361 75 5423), där du kan få en underbar utsikt över gatorna nedanför när du befinner dig högst uppe.

Ett annat populärt tidsfördriv på kvällarna är att gå till en juicebar, eftersom de varma Balikvällarna är perfekta för den som vill njuta av färskpressad fruktjuice. För att göra det med stil kan du bege dig till Azure Bar på Conrad Bali Resort i Kuta (168 Jalan Pratama, Kuta; +62 36 177 8788), där du kan beställa en vackert presenterad cocktail eller fruktjuice i de fina omgivningarna med överblick över hotellets välskötta swimmingpool. Om du föredrar en mer avslappnad miljö så är Balcony (Jalan Benesari 16, Kuta; +62 361 75 7409; www.myspace.com/balconybali) en bar och restaurang som är populär bland lokala surfare och ryggsäcksresenärer med surfintema och här finns en internationell meny med rimliga priser på såväl mat som cocktails och öl.