Sevärdheter i BaliBali erbjuder många sevärdheter

Som en tropisk ö med bara några små städer ligger Balis huvudattraktioner i dess naturliga skönhet – vattenfall, berg, skogar och heta källor. Det finns ett fåtal konstruerade sevärdheter som historiska tempel och museum som visar historiken om Balis ursprungliga konst och hantverk också, men din upplevelse av Bali kommer troligtvis att bli fylld med fantastiska naturupplevelser, vackra solnedgångar och rofyllda vandringar.

Detta är bara några av de många sevärdheterna som finns i Bali

Miljö

Balis huvudattraktioner som lockar turister mest är öns naturliga omgivningar. Ön är känd för att ha några av de mest orörda vita sandstränderna och turkosblåa havsvatten i världen. Som en ö med ganska mycket berg, kan Bali även visa upp vulkaner, toppar, djungel och vattenfall, varav alla är tillgängliga för besökare via vandringsleder, jeepexkursioner och guidade turer. Flera av vulkanerna på ön är fortfarande aktiva, medan Mount Agung på östra delen av ön inte har haft något utbrott sedan 1960-talet.

Konstmuseum

Bali har förvånansvärt mycket konst, både klassisk och modern, varav det mesta finns koncentrerat på några museum och gallerier i staden Ubud. Bland dem är Agung Rai Museum of Art (Jl. Pengosekan; +62 361 975 742; www.armamuseum.com) en av de bästa platserna att besöka för att se verk av Balinesiska konstnärer, medan Museum Rudana (Jl. Cok Rai Pudak 44; +62 361 975 779; www.senatorrudana.com) har en intressant samling av modern Balinesisk konst.

Tempel

Många tycker att det är förvånande att Balis tempel är mycket hinduiska, och det finns många tempel att titta på runtom på ön, eftersom varje by fick i uppdrag att bygga sitt eget tempel som skulle användas av lokalinvånarna. Vart du än går på Bali så kommer du med största sannolikhet att springa på svarta, trappstegsformade, fyrkantiga pagodor, som oftast kommer i serier med två eller fler. Dessa ovanligt formade tempel påminner om fontäner, och det är inte svårt att föreställa dig en kaskad av vatten som flyter ner längs trappstegen. Bland de viktigaste templen i Bali finns de nio vägvisande templen som ligger i nyckellägen runtom på ön som ett försvar mot onda krafter. Av dessa är Uluwatutemplet på Bukithalvön i söder det mest lättillgängliga och därför ett av de mest populära bland besökare.

Heta källor

Att sänka ner sig i lokala heta källor och besöka ett spa för traditionell balinesisk massage är populära Baliattraktioner. Den kanske mest otroliga av källorna är Air Panas-källorna vid Banjar, där strömmar av hett källvatten flyter från munnarna på utkarvade drakhuvuden in i en stor, blå pool omgiven av lummig vegetation, blommor och trädgårdar. Traditionell balinesisk massage, som inkluderar en örtscrub följd av oljemassage, kan fås av något av de dussintals span som finns runtom på ön, varav många är belägna i resorter och finare hotell.

Bali Bomb Memorial

2002 ägde den dödligaste terroristattacken i Indonesiens historia rum när flera extremister detonerade bomber i den balinesiska staden Kuta, vilket dödade mer än 200 människor, varav många var utflyttade som njöt av nattlivet på den lokala puben, Paddy’s Pub på Legian Street. På platsen där den huvudsakliga bombincidenten ägde rum står idag ett minnesmärke i marmor som listar dem som dog på en plakett. Puben öppnades senare på nytt under ett liknande namn lite längre ner på samma gata.