Bali Restauranger och Nattliv 

Restauranger och Nattliv i Bali

Hitta information Restauranger och Nattliv i Bali

Bali erbjuder ett antal olika möjligheter för shoppingentusiasten med ömarknader och förstklassiga köpcentran. Flera olika typer av produkter är populära att köpa på Bali. De mest utvalda shoppingföremålen bland turister är hantverksmässiga prydnadsskaer som är tillverkade på Bali; bland dem finns färgglada inhemska masker, statyer och graverade smycken som är mycket populära shoppingföremål på Bali. Även om de flesta inte kommer till Bali för att shoppa så är det en oundviklig aktivitet på nästan varje resa till Bali på grund av de billiga varorna och de fina fynden som går att få tag på här.

Ett element i shoppingen på Bali som ibland gör besökare konfunderade och frustrerade är prutningen. De flesta balinesiska butiksägare förväntar sig att kunderna ska pruta, så kom till marknaden med en tålmodig, humoristisk inställning och förbered dig på att förhandla. Om du ser något som du vill ha, visa inte för mycket intresse, annars vet butiksägaren att du vill ha det och begär ett mycket högre pris. Bestäm dig för ett rimligt pris innan du frågar butiksägaren hur mycket föremålet kostar och förhandla sedan ner priset i intervaller.

Det finns gott om shoppingcenter på Bali, varav de mest populära ligger vid gatorna och marknaderna nära stränderna på Bali. Om du letar efter finare mode hittar du exempelvis butiker som Hippichic London (Jl. Raya Legian Kelod 396, Kuta; www.hippichic.com), ett modernt bohemiskt klädföretag som sköter sin tillverkning på Bali och har en butik här vid Main Street vid Legian Beach.

En underbar, unik souvenir att ta med hem från Bali är traditionellt broderi. Balinesisk spets är både invecklad och delikat, vanligtvis tillgänglig i en vit färg som utgör en vacker kontrast till det lummiga, färgglada landskapet på Bali och den indoneiska skärgården. Vitt har också varit en traditionell färg att bära på Bali på grund av dess reflekterande natur, vilket är mest bekvämt i det heta, tropiska klimatet. Uluwatu är ett förstklassigt spetsföretag som driver butiker över hela Bali, bland annat Poppies Lane i Kuta (Poppies Lane Shop, Jl. Poppies II, Kuta; +62 361 758 604; www.uluwatu.co.id).

Ett antal stora köpcentran finns också på Bali, med stora märkesnamn och butiker, som till exempel Discovery Shopping Mall i Kuta (Jl. Kartika Plaza, Kuta; +62 361 755 522; www.discoveryshoppingmall.com), ett traditionellt köpcentra i amerikansk stil där du hittar kläder som Nautica, Quicksilver och Tommy Hilfiger, bland andra.